Külön tetszett, hogy teljesen másképpen főzik, mint a már megszokott magyaros társát, ezáltal új ízt is kölcsönöz ételünknek. Az eredeti receptben még erdei gombával dúsítják, ezt én most elhagytam, nem volt időm gombászni :)
Olténia, Románia D-Ny. részén található, igen híresek zöldségtermesztésükről, ott terem a legfinomabb padlizsán, paprika, amit az egész ország területére szállítanak, azaz szállították, mert lassan ki lesznek szorítva, „hála” a nagy multiknak! Sajnos, ott sem tudják már a lépést tartani velük, így lassan elvész a süllyesztőbe, de ez már más téma…
Hozzávalók:
- 50 dkg. sertéscomb
- 25 dkg. császárszalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 2 dl. paradicsomlé
- 4 cikk fokhagyma
- 1 húsos paprika
- só, bors, olaj.
Ebben a zsiradékban pirítottam meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és paprikát. Amikor már üvegesre pirultak, felöntöttem a paradicsomlével, lassú tűzön hagytam 5 percig főni, majd beletettem a kisült húskockákat, meg a szalonnát, sóztam, borsóztam, öntöttem rá kb. 1 dl. meleg vizet, lefedve készre főztem. Stílusosan, puliszkával tálaltam.
Márti, ez finom lehet, így olteniai módra.
VálaszTörlésIgen, nagyon!
TörlésNagyon guszta és igen finom lehet! Biztos hogy egészen más az íze különösen a szalonnától ! Egyszer kipróbálom kíváncsi vagyok az ízére , tetszik a recepted!
VálaszTörlésKöszönöm! biztos ízleni fog:)
TörlésNagyon guszta, gyönyörű színe van:)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésNem nagyon szeretem a pörköltet, de így puliszkával szívesen megkóstolnám. Tényleg nagyon szép a színe:)
VálaszTörlésOtt, majdnem minden féle pörkölthöz kínálnak puliszkát,így mi is átvettük.
TörlésCsodaszép a színe és nagyon finom is lehet, főleg a puliszka körettel! :)
VálaszTörlésKöszi! érdemes kipróbálni,mint már írtam Trollanyunak,bármilyen más pörkölthöz is kiváló!
TörlésIllik a terítő a pörkölthöz:-) Finom lehet, jó paradicsomosan, szalonnásan, puliszkával... de régen is főztem puliszkát, pedig szeretjük!
VálaszTörlés:D
Törlésmi elég sűrűn esszük,minden formában szeretjük.