2013. április 30., kedd

Medvehagymás sajtos csónak

  
Az elmúlt napokban, úgy éreztem, mintha magamba beszélnék, ami egy kicsit el is szomorított... aztán láttam, hogy lett egy új követőm, a medvehagymás csirke receptemet csak az elmúlt 1 hétben 172-en nézték meg ( a hétvégére el is készítettem újból), lassan kezdett visszatérni a kedvem, sőt, egy díjat is kaptam ! kell ennél több? 
Észrevettem, hogy idén még nem is tettem fel semmi medvehagymásat, pedig készült már belőle ez-az. Ez a kifli recept, természetesen Limarától származik, számtalanszor elkészítettem, különféle formában. Ő fázis fotókkal szemlélteti az elkészítését!

Hozzávalók:
  • 40 dkg. finomliszt
  • 10 dkg. Graham liszt
  • 2 ek. krumplipehely (nekem volt maradék krumplipürém,ebből tettem 2 kanállal) 
  • 140 g. joghurt
  • 2 dl. langyos tej
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 2,5 dkg. élesztő
  • 0,5 dl. olaj
  • medvehagyma krém
  • 15 dkg. reszelt sajt
Az élesztőt a cukorral és a tej felével, meleg helyen felfuttattam. A többi hozzávalóval, lágy rugalmas tésztát gyúrtam, letakarva, a duplájára kelesztettem.  Limara 10 db.-ra osztja, nekünk így túl nagyok, ezért 20 db.-ra osztottam, a kis gombócokat téglalap alakúra nyújtottam, majd felcsavartam. Letakarva megint hagytam 15 percet kelni. Minden kifli közepét éles késsel hosszába megvágtam, megkentem a medvehagyma krémmel, rászórtam a reszelt sajtot, előmelegített 190 fokos sütőben, 25-30 percig sütöttem. 


12 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis recept, guszta és finom lehet! Szerintem most pangás van a blogolás terén, jó idő van mindenki kertészkedik vagy gyerekkel sétál. Tegnap egy másik blogon megjegyeztem hogy csak a nagyik bóklásznak néha napközben aztán este korán mennek aludni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad lehet,bár én sem egész nap itt kuksolok!

      Törlés
  2. Évának igaza lehet:-)
    De szépek lettek a kifliid! Én lemaradtam a medvehagymáról, erre fele nincs. Bezzeg a Meszesen mennyi volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kertész áruházba kapható mag, próbálkozz azzal, és talán jövőre lehet sajátod!

      Törlés
  3. Na ezek nagyon fognak hiányozni, de azért megfogadtam, hogy havonta egyszer valami tiltott finomságot is sütök! :) Főleg a Család miatt. :)
    Medvehagymát idén kaptam egy nagy szatyorral úgyhogy most nagyon örültem! :))

    VálaszTörlés
  4. Huhhh, még ez is, nagyon guszta!! :) Lehet még is csak veszek egy kis medvehagymát, hogy ezt is kipróbáljam, pedig már megjegyezték itthon, hogy meddig tart a szezon? ;D A blogolással kapcsolatban: szerintem is pangás van. Ne szegje kedved ez! :) Nálam a számláló szerint napi szinten több százan belépnek, de kommentet alig hagynak, inkább csak a megszokott kis ismerős csoport.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,egy kicsit a statisztika feldobott! Én nagyon szeretem a medvehagymát,és nálunk is szóvá tették már a fiúk :)

      Törlés
  5. Milyen jó kis péksütemény, a medvehagyma nálunk is nagy kedvenc! :) A hozzávalókat elnézve már maga a tészta is nagyon fincsi lehet, hát még ezzel a jó kis krémmel! :) Mostanában nekem sincs sok időm a blogra, sőt, sajnos egy kicsit a kedvem is elment! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,nekem is :( a kiflit próbáld ki,medvehagymával vagy mással, nagyon finom!

      Törlés
  6. Medvehagymát sajnos még nem használtam, de ez a péksüticsónak kedvemre való.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Íze,enyhe fokhagymás,érdemes kísérletezni vele,mert nagyon egészséges és finom!

      Törlés