2013. február 25., hétfő

Rolettis nápolyikocka (sütés nélkül)


Amikor megláttam ezt a receptet ITT, és a sajátomat elkészítve felvágtam, az volt az első reakcióm, "Jé, ez olyan mint Wall-E!" WALL-E, egy kedves robot mesefigura, aki  nem ismerné! Az eredeti receptben a Finetti nem más, mint egy mogyorókrémmel töltött ostyarúd, na, ilyet most sehol sem találtam, (tudom, hogy kapható Bonbonetti néven!) viszont volt itthon fagyihoz ostyarúd ezt használtam hozzá. És bár nem kell sütni, felvágni csak másnap lehet! Összegezve, roppant könnyű, mutatós és finom édesség.

Hozzávalók:
  • 20 dkg. cukor
  • 1 dl. víz
  • 12,5 dkg. margarin
  • 15 dkg. darált dió
  • 25 dkg. háztartási keksz
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. kakaópor
  • 6 db. roletti 
  • 1 csomag nápolyi lap
A kekszet egy zacskóba téve, sodrófával porrá zúztam, aki akarja darálja le! Egy lábosba összefőztem a vizet, cukrot és a margarint, amíg az utóbbi elolvadt. Hozzákevertem a kekszport, és ketté osztottam. Az egyik felébe került a vanília és a dió, a másik felébe a rum és a kakaó. A nápolyiból 4 lapra lesz szükségünk, amiből kb. 3 ujjnyi széles csíkot vágtam. Vigyázat könnyen törik, ha nem éles a késed, használj inkább konyhai ollót, én is ezzel vágtam. Szóval van 4 db. nápolyi lapunk, ezeken, kettőn elosztottam a világos masszát, a másik kettőn a kakaósat. Az egyik kakaósra rátettem a rolettit, és jöhet az attrakció!
 Fehér krémes, krémmel felfelé, erre a rolettis-kakaós, nápolyival a világos masszára, erre megint egy kakaós, krémmel a rolettikre, végül a fehér, úgy, hogy legfelülre nápolyi kerüljön. Remélem nem voltam túl zavarós! Senki se csüggedjen, ha úgy látszik, hogy ebből aztán soha nem lesz ép szelet, ugyanis jön rá még bőven nehezék, és másnapra garantálom, hogy szeletelhető lesz!
Esti fényviszonyokkal íme a fázisfotók...



..szóval, óvatosan alufóliába csomagoltam, nehezéket tettem rá, lehet bátran, 2-3 szakácskönyvet rátenni, vagy bármit, a lényeg, hogy másnapig így álljon. A háttérhez beszereztem egy  Wall-E-t  :) 


9 megjegyzés:

  1. Csuda finom lehet és nagyon jól néz ki! Szeretem ezeket a nápolyis édességeket és mégis nagyon ritkán készítem. Talán azért mert csak én rajongok érte?:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még el is lennék édesség nélkül,na de a gyerek, kevésbé! Akkor csak neked ez igen tetemes mennyiség :)

      Törlés
  2. Megint valami újdonsággal rukkoltál elő! :)
    A Férjem nagyon szereti a házi nápolyit, de az másféle recept szerint készül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor,talán ez is ízlene neki :)Én is ismerek egy másik fajtát,ebben inkább a két íz találkozása, na meg a forma,fogott meg.

      Törlés
  3. Micsoda finomság így estére. :)) Nagyon finom lehet!!

    VálaszTörlés
  4. Csoda mutatós és különleges, és biztosan nagyon fincsi is! :)

    VálaszTörlés
  5. Jajj de guszta, szívesen bevállalnék pár szeletet :)

    VálaszTörlés