2013. február 16., szombat

Sokmagos pogácsa


Itt a hétvége, egy kis lazításhoz, amúgy sem vagyok még teljesen jól, beterveztünk 1 esetleg 2 film megnézését is, erre viszont kötelező (na nem nekem!) a rágcsa..

Hozzávalók:
  • 30 dkg. grahamliszt
  • 15 dkg. finomliszt
  • 2 dl. tej
  • 2,5 dkg. élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 2 kk. só
  • 10 dkg. margarin
  • 1-1 ek. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag
  • tetejére 1 tojás.
A tej felében elmorzsoltam az élesztőt,cukorral megszórtam, hagytam felfutni. A kétféle lisztet tálba szitáltam,  megsóztam, hozzáadtam a kovászt, a puha margarint, puha tésztát gyúrtam belőle, végül a magokat is beledolgoztam.  Ha kemény lenne, még adható hozzá langyos tej. Letakarva, kétszeresére kelesztettem.
A megkelt tésztát, lisztezett felületen kétujjnyi vastagra nyújtottam, kiszaggattam, kikent,lisztezett sütőlemezre sorakoztattam, felvert tojással megkentem, én most reszelt sajttal szórtam meg, de lehet tetszőlegesen magokkal is megszórható, 190 fokon, 15-18 perc alatt aranybarnára sütöttem. 


Adventtől szilveszterig c.könyvből

12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, sőt szuper jól néznek ki!!!:))

    VálaszTörlés
  2. Imádom a pogácsákat, a magvakat nemkülönben, úgyhogy ezt a pogit nekem találták ki! :) Nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. De kis enni valóak:-) Odavagyok a pogácsákért, már két hete nem sütöttem, itt az ideje! Megkívántam:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyes pogácsák, finomak lehetnek!

    VálaszTörlés
  5. Most kevertem be! Ez lesz a vacsi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem ízleni fog! jó étvágyat hozzá :)

      Törlés
  6. Azt még senki sem jegyezte meg, hogy nem lett a grahamliszttől barna a pogácsa! Azért én elárulom,hogy én az eredeti receptet írtam le, és megfordítottam az arányokat,így; 30dk, volt a finomliszt és csak 15 dkg.a graham!

    VálaszTörlés
  7. Szia most sülnek, izgulok mert nekem nem szokott túl jól sikerülni bármit is sütők.

    VálaszTörlés