Itt a hétvége, egy kis lazításhoz, amúgy sem vagyok még teljesen jól, beterveztünk 1 esetleg 2 film megnézését is, erre viszont kötelező (na nem nekem!) a rágcsa..
Hozzávalók:
- 30 dkg. grahamliszt
- 15 dkg. finomliszt
- 2 dl. tej
- 2,5 dkg. élesztő
- 1 kk. cukor
- 2 kk. só
- 10 dkg. margarin
- 1-1 ek. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag
- tetejére 1 tojás.
A megkelt tésztát, lisztezett felületen kétujjnyi vastagra nyújtottam, kiszaggattam, kikent,lisztezett sütőlemezre sorakoztattam, felvert tojással megkentem, én most reszelt sajttal szórtam meg, de lehet tetszőlegesen magokkal is megszórható, 190 fokon, 15-18 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Adventtől szilveszterig c.könyvből
Nagyon guszták, sőt szuper jól néznek ki!!!:))
VálaszTörlésKöszönöm Tücsi!
TörlésImádom a pogácsákat, a magvakat nemkülönben, úgyhogy ezt a pogit nekem találták ki! :) Nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésvidd a receptet és süsd meg :)
TörlésDe kis enni valóak:-) Odavagyok a pogácsákért, már két hete nem sütöttem, itt az ideje! Megkívántam:-)
VálaszTörlésNálunk is igen népszerű!
TörlésNagyon helyes pogácsák, finomak lehetnek!
VálaszTörlésköszi:) igen!
TörlésMost kevertem be! Ez lesz a vacsi!
VálaszTörlésRemélem ízleni fog! jó étvágyat hozzá :)
TörlésAzt még senki sem jegyezte meg, hogy nem lett a grahamliszttől barna a pogácsa! Azért én elárulom,hogy én az eredeti receptet írtam le, és megfordítottam az arányokat,így; 30dk, volt a finomliszt és csak 15 dkg.a graham!
VálaszTörlésSzia most sülnek, izgulok mert nekem nem szokott túl jól sikerülni bármit is sütők.
VálaszTörlés