Nagyon szeretem-szeretjük a szószos húsokat, és a Bakonyi már rég volt terítéken, sőt, a blogomra még fel sem tettem. Készíthető egy egész csirkéből, és szerintem úgy az igazi, de, mivel csak én kedvelem a csontos részeket, finnyás családomnak, most egész combokból főztem. Megnyúzva és kicsontozva (ezeket majd levesbe megfőzőm). Két napra terveztem, de ahogy elnézem a maradékot, holnap megint főzhetek!
Hozzávalók:
- 1 egész csirke (5 egész csirkecomb)
- 1 fej hagyma
- 25 dkg. gomba
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 zöldpaprika
- 2 ek.olaj
- 2 dl. tejföl
- só, bors, pirospaprika.
- 2 tojás
- 10 púpozott ek. liszt
- 2 dl. víz.
Az olajban megpirítottam a hagymát, meghintettem pirospaprikával, beletettem a csirke darabokat. A csíkokra vágott paprikát is mellétettem, paradicsompürével, sóval, borssal ízesítettem, pici vizet öntöttem alá, lefedve hagytam párolódni. Amikor a hús majdnem kész lett, hozzáadtam a megpucolt, szeletekre vágott gombát, ezzel együtt, puhára pároltam. Végül elkevertem benne a tejfölt, a kifőtt nokedlivel tálaltam.
Nagyon guszta! Szeretem a gombás ételeket és a nokedli számomra tészták között első helyen van! Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, mi is nagyon szeretjük mindkettőt!
TörlésSzívesen megkóstolnám, nagyon kínálja magát.
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésMég sosem ettem igy késyitve, de tetszik:)
VálaszTörlésHa jól tudom szereted a gombát, akkor pedig kötelező kipróbálni!
TörlésEz nálam, nálunk is nagy kedvenc. És bizony én is rég késíztettem már ilyet.
VálaszTörlésEzért is jók a gasztrobloggok, hogy ötleteket adjunk egymásnak!
TörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésIgen,az volt!
TörlésEz az a finom recept, amiből másnapra nem igen szokott maradni. Imádjuk!
VálaszTörlésMost én is így jártam, nem főztem eleget belőle :)
TörlésÉn is szoktam csinálni nagyon finom !
VálaszTörlés