2013. február 20., szerda

Bakonyi csirke nokedlivel


Nagyon szeretem-szeretjük a szószos húsokat, és a Bakonyi már rég volt terítéken, sőt, a blogomra még fel sem tettem. Készíthető egy egész csirkéből, és szerintem úgy az igazi, de, mivel csak én kedvelem a csontos részeket, finnyás családomnak, most egész combokból főztem. Megnyúzva és kicsontozva (ezeket majd levesbe megfőzőm). Két napra terveztem, de ahogy elnézem a maradékot, holnap megint főzhetek!

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke (5 egész csirkecomb)
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg. gomba
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 zöldpaprika
  • 2 ek.olaj
  • 2 dl. tejföl
  • só, bors, pirospaprika.
Nokedli:
  • 2 tojás
  • 10 púpozott ek. liszt
  • 2 dl. víz.
A nokedli hozzávalóiból rugalmas masszát kevertem,  bő, lobogó sós vízbe szaggattam. Amikor feljönnek a víz tetejére (pár perc) , már le is szűrhető.

Az olajban megpirítottam a hagymát, meghintettem  pirospaprikával, beletettem a csirke darabokat. A csíkokra vágott paprikát is mellétettem, paradicsompürével, sóval, borssal ízesítettem, pici vizet öntöttem alá, lefedve hagytam párolódni. Amikor a hús majdnem kész lett, hozzáadtam a megpucolt, szeletekre vágott gombát, ezzel együtt, puhára pároltam. Végül elkevertem benne a tejfölt, a kifőtt nokedlivel tálaltam. 



12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Szeretem a gombás ételeket és a nokedli számomra tészták között első helyen van! Nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, mi is nagyon szeretjük mindkettőt!

      Törlés
  2. Szívesen megkóstolnám, nagyon kínálja magát.

    VálaszTörlés
  3. Még sosem ettem igy késyitve, de tetszik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól tudom szereted a gombát, akkor pedig kötelező kipróbálni!

      Törlés
  4. Ez nálam, nálunk is nagy kedvenc. És bizony én is rég késíztettem már ilyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért is jók a gasztrobloggok, hogy ötleteket adjunk egymásnak!

      Törlés
  5. Ez az a finom recept, amiből másnapra nem igen szokott maradni. Imádjuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most én is így jártam, nem főztem eleget belőle :)

      Törlés