2013. február 14., csütörtök

Csicsóka krémleves


Azt hiszem beteg leszek, bujkál bennem valami!  Ezt a levet Seafalcon-tól lestem el, szeretek hozzá benézni, nem csak jó ételei miatt, hanem kitűnő írásaiért is.
Kisebb módosítással finom, bársonyos leves, már érzem, hogy jobban is leszek tőle! Otthoniaknak, akik esetleg nem ismerik ezt a csoda gumót, ITT olvashattok bővebben róla.

Hozzávalók:
  • 4 gumó csicsóka
  •  1 krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kk. vaj
  • 3 dl. tej
  • só, fehérbors, szerecsendió.
A hagymát, fokhagymát, csicsókát (előtte kiskanállal lekapirgáltam róla a vékony héját) és a megpucolt krumplit apróra vágtam. A felhevített vajon megpirítottam a hagymát, fokhagymát, sóztam, borsóztam, reszeltem rá szerecsendiót, hozzáadtam a csicsókát és a krumplit, majd felöntöttem, 3 dl. tejjel és 7 dl.vízzel. Lefedve puhára főztem. Amikor megfőtt, összeturmixoltam, picit még megsóztam, pirított kockával forrón bekanalaztam!



6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lehet, még sosem ettem csicsókát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom,bár a családom többi tagját nem tudom rávenni,hogy megegyék...ropogós,lédús,kicsit a nyers karalábéra emlékeztet az íze,érdemes kipróbálni!

      Törlés
  2. Na, ugye, hogy ugye! :-) Örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  3. Egy egész fej fokhagymát teszel bele?

    VálaszTörlés