Tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg. cukor
- 3 ek. víz
- 5 dkg. margarin
- 15 dkg, liszt
- 2 dkg. kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 kk. mézes sütemény fűszerkeverék.
- 4 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl. tej
- 1 csomag zselatinpor
- 4 dl. habtejszín.
- 20 dkg. étcsoki
- 4 dkg. margarin.
A krémhez, a kétféle cukrot a tejbe szórtam, kevergetve felforraltam, beleszórtam a zselatint, tovább kevertem, csak addig, amíg a zselatin felolvad. Hagytam langyosra hűlni, ez pont elegendő arra, hogy a hab felverődjön. Szóval, a tejszínt keményre felvertem, és a már langyos zselatinos tejet belecsorgattam, közben persze, kevergettem. A kihűlt lapra simítottam, a másik tésztalappal beterítettem, nagyon finoman rányomkodtam. A csokit vízgőz fölött (nagyobb tál víz, rá egy akkora lábos ami pont elfér, de ne érjen a vízbe! ebbe tördelem a csokit) felolvasztottam a margarinnal együtt, majd a tésztán simára igazítottam. 2-3 órára hűtőbe tettem, minimum ennyi kell neki, hogy szeletelhető legyen.
Príma Konyha, 2008, március.
Nagyon finom, nemrég sütöttem meg én is :)
VálaszTörlésNekünk is nagyon ízlett!
VálaszTörlésNagyon szépek!! Teli habbal, ez nálunk tuti befutó lenne. :)
VálaszTörlésKöszi! Biztos vagyok benne :)
TörlésDe nagyon guszta! Nagyon finom lehet! Nekem is van lementve talán Ottisnál láttam ehhez hasonlót de még nem sikerült elkészítenem. Az igazság az hogy nem nagyon szeretem a süteményekben a zselatinport, gondolom anélkül nem lenne ilyen tartása ugye?
VálaszTörlés