Amikor megláttam ezt a receptet ITT, és a sajátomat elkészítve felvágtam, az volt az első reakcióm, "Jé, ez olyan mint Wall-E!" WALL-E, egy kedves robot mesefigura, aki nem ismerné! Az eredeti receptben a Finetti nem más, mint egy mogyorókrémmel töltött ostyarúd, na, ilyet most sehol sem találtam, (tudom, hogy kapható Bonbonetti néven!) viszont volt itthon fagyihoz ostyarúd ezt használtam hozzá. És bár nem kell sütni, felvágni csak másnap lehet! Összegezve, roppant könnyű, mutatós és finom édesség.
Hozzávalók:
- 20 dkg. cukor
- 1 dl. víz
- 12,5 dkg. margarin
- 15 dkg. darált dió
- 25 dkg. háztartási keksz
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek. rum
- 2 ek. kakaópor
- 6 db. roletti
- 1 csomag nápolyi lap
Fehér krémes, krémmel felfelé, erre a rolettis-kakaós, nápolyival a világos masszára, erre megint egy kakaós, krémmel a rolettikre, végül a fehér, úgy, hogy legfelülre nápolyi kerüljön. Remélem nem voltam túl zavarós! Senki se csüggedjen, ha úgy látszik, hogy ebből aztán soha nem lesz ép szelet, ugyanis jön rá még bőven nehezék, és másnapra garantálom, hogy szeletelhető lesz!
Esti fényviszonyokkal íme a fázisfotók...
..szóval, óvatosan alufóliába csomagoltam, nehezéket tettem rá, lehet bátran, 2-3 szakácskönyvet rátenni, vagy bármit, a lényeg, hogy másnapig így álljon. A háttérhez beszereztem egy Wall-E-t :)
Csuda finom lehet és nagyon jól néz ki! Szeretem ezeket a nápolyis édességeket és mégis nagyon ritkán készítem. Talán azért mert csak én rajongok érte?:-)
VálaszTörlésÉn még el is lennék édesség nélkül,na de a gyerek, kevésbé! Akkor csak neked ez igen tetemes mennyiség :)
TörlésMegint valami újdonsággal rukkoltál elő! :)
VálaszTörlésA Férjem nagyon szereti a házi nápolyit, de az másféle recept szerint készül.
Akkor,talán ez is ízlene neki :)Én is ismerek egy másik fajtát,ebben inkább a két íz találkozása, na meg a forma,fogott meg.
TörlésMicsoda finomság így estére. :)) Nagyon finom lehet!!
VálaszTörlésköszi :)
TörlésCsoda mutatós és különleges, és biztosan nagyon fincsi is! :)
VálaszTörlésTényleg finom! köszönöm:)
TörlésJajj de guszta, szívesen bevállalnék pár szeletet :)
VálaszTörlés