2013. február 7., csütörtök

Napraforgómagos kence


Szotyi krém, jaj, nagyon finom! Az unalmas, megszokott  tízórait szeretem néha megbolondítani különféle kencékkel. Csupa tápláló, meg finom hozzávaló fellelhető ebben, és bármilyen évszakban elkészíthető.

Hozzávalók:
  • 10 dkg. hántolt napraforgómag
  • 10 dkg. tehéntúró
  • 2 ek. tejföl 
  • 2 cikk zúzott fokhagyma
  • 1-2 ek. snidling
  • pár csepp napraforgó olaj
  • só.
A magot kávédarálón finomra őröltem. A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a többi hozzávalót, alaposan összekevertem, lefedve 1 éjszakát hagytam a hűtőbe, így másnapra jobban összeérnek az ízek. Kenyérre kenve, bármilyen zöldséggel fogyasztható.
 


8 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon kitaláltad! Annyira jól mutat és nagyon finom lehet! Már csak a napnak kéne sütni és akkor olyan tavaszias hangulatom lenne!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Nekem is ez volt a célom vele, csaljak végre egy kis napsütést a szomorkás időben :)

      Törlés
  2. Amellett, hogy nagyon finom lehet, csodásan tálaltad, olyan vidám és szívmelengető látvány! :)

    VálaszTörlés
  3. Ilyet se ettem még, mentettem, kipróbálandó:) És milyen szépen tálaltad, ettől biztos, hogy mindenkinek megjön a tavaszi kedve:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem,könnyen, beilleszthető a Te diétás étrendedbe is!

      Törlés
  4. Én sem ettem de szívesen megkóstolnám. Jó napsugaras lett:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, hirtelen jött a napraforgó ötlet, de látom mindenkinek tetszik :)

      Törlés