2013. február 12., kedd

Kinder tejszelet

Már elég régen őrizgettem ezt a receptet, és amikor rávettem magamat a hétvégén, hogy megsüssem, menet közben jöttem rá, hogy majdnem olyan, mint a Kinder pingvin, annyi eltéréssel, hogy ebbe nem kell méz. Roppant finom, és igen nagy adag lett belőle, még úgy is, hogy megfeleztem az adagot.

Tésztához:
Krémhez:
  • 4 ek. cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl. tej
  • 1 csomag zselatinpor
  • 4 dl. habtejszín.
Mázhoz:
  • 20 dkg. étcsoki
  • 4 dkg. margarin.
A tojások sárgáját cukorral fehéredésig kevertem. A vizet és a puha margarint hozzáadtam, 1-2 percig tovább habosítottam. A lisztbe elvegyítettem a sütőport, kakaót, fűszert, és a tojásos-margarinos masszához kevertem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, az előző masszával óvatosan összeforgattam. Két sütőlemezre sütőpapírt terítettem, ezeken elosztottam a masszát, előmelegített, 180 fokon légkeveréses sütőben 12-15 percig sütöttem. 
A krémhez, a kétféle cukrot a tejbe szórtam, kevergetve felforraltam, beleszórtam a zselatint, tovább kevertem, csak addig, amíg a zselatin felolvad. Hagytam langyosra hűlni, ez pont elegendő arra, hogy a hab felverődjön. Szóval, a tejszínt keményre felvertem, és a már langyos zselatinos tejet belecsorgattam, közben persze, kevergettem. A kihűlt lapra simítottam, a másik tésztalappal beterítettem, nagyon finoman rányomkodtam. A csokit vízgőz fölött (nagyobb tál víz, rá egy akkora lábos ami pont elfér, de ne érjen a vízbe! ebbe tördelem a csokit) felolvasztottam a margarinnal együtt, majd a tésztán simára igazítottam. 2-3 órára hűtőbe tettem, minimum ennyi kell neki, hogy szeletelhető legyen. 


Príma Konyha, 2008, március.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, nemrég sütöttem meg én is :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek!! Teli habbal, ez nálunk tuti befutó lenne. :)

    VálaszTörlés
  3. De nagyon guszta! Nagyon finom lehet! Nekem is van lementve talán Ottisnál láttam ehhez hasonlót de még nem sikerült elkészítenem. Az igazság az hogy nem nagyon szeretem a süteményekben a zselatinport, gondolom anélkül nem lenne ilyen tartása ugye?

    VálaszTörlés