2012. június 7., csütörtök

Cseresznés muffin


Gondolkoztam, leírjam?  de mivel egy nagyon finom muffin is fűződik hozzá, hát leírom!
Húsvét előtt, Ádám 4 napos kiránduláson volt Sárosdon, így most rajtunk volt a sor, hogy egy ottani kisfiút lássunk vendégül. Lázasan készültem, sütöttem, főztem itteni specialitásokat, és nagy bánatomra, a kisfiú 3 nap alatt, az égvilágán semmit nem volt hajlandó enni-inni! Mivel mi is arra tanítottuk a fiúnkat, hogy ha valami nem ízlik ne egye meg, de mindezt csak azután tegye, ha azt az ételt előbb megkóstolta, ezt azért mégis túlzásnak tartottam. Az iskola színes programmal készült, vitték őket minden fele, gondoltam a hosszú nap után csak megéhezett, és nem! Ha nem egy gyerek lett volna, megsértődöm. Na, a szülő, gondosan csomagolhatott, ugyanis nagy hátizsákkal megpakolva sétált a hátán, amiből 2,5 literes Cola kandikált ki.  Nagyon csalódott voltam, és azon gondolkoztam, milyen útravalóval engedhették el ezt a gyermeket?
Ebből a muffinból sem hiszem, hogy evett... Pont jött a barátunk, és elpanaszoltam magamat, ő is megkóstolta a sütit, szerinte csak egy baja volt, túl Barbisra sikerült! Lehet egy kicsit elragadtattam magamat, de a legnagyobb vigaszom Ádám volt, ő  megette az egészet, és nem zavarta a színe :)

Hozzávalók:
  • 15 dkg. puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 kk. sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg. liszt
  • kb. 20 dkg. cseresznye.
Tetejére :
  • 1 tábla fehér csoki
  • pár csepp málnaszörp.
A vajat habosra vertem, apránként hozzáadva a  cukor felét, a sütőport, majd a sót. Ezután következett a vaníliás cukor, a tojás legvégül a liszt. A tésztából, 12  kis labdát formáztam, teleszurkáltam kimagozott cseresznyével, megmártottam a maradék cukorba, muffin papírba raktam. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütöttem. Amikor már kihűlt, tetejére máz került, amihez, gőz fölött felolvasztottam a csokit, belecsorgattam egy pár csepp szörpöt,kanállal márványosra kevertem,  így öntöttem a muffinok tetejére. A tésztája omlós, nem az a piskóta állagú, külseje a cukortól ropogós, szerintem is finom volt!



ötlet: Tv. paprika magazin

18 megjegyzés:

  1. Régebb mi is voltunk ilyen cserekiránduláson, és mi is azt tapasztaltuk, hogy a magyarországi gyerekek nem mertek enni nálunk:)
    A muffinjaid igaz, hogy nagyon pinkyk, de csodaszépek, s el tudom képzelni milyen finomak lehetnek a cseresznyével.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek :) Tényleg igazán csajos, de nekem így tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Hát, ez egy ilyen barbis muffin és kész! ILYEN! Biztos nagyon finom! Bogi unokám pl. imádná a színét, a többit meg igazán nem érdekli a színe, csak sok legyen!:DDD
    A cseregyerekekről inkább semmit... Nagyon kínos tud lenni egy ilyen szituáció! Szerencsére vannak jó példák is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Például, Ádámnak egyik kedvenc színe a piros :) Nem biztos, ezek után, lesz legközelebb, tényleg kínos volt számomra!

      Törlés
  4. Ezek a magyarországi gyerekek:-) Az oviban is látom, mennyire válogatósak a gyerekek. Vagy inkább azt mondanám, a főtt étel nincs ínyükre. Ha valami esemény van, s sütit, kekszet hoznak be, arra bezzeg rávetik magukat.
    A muffinnal semmi baj nincs, nekem kimondottan tetszik. Segítettem volna Ádámnak elfogyasztani!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég szomorúnak tartom! szerintem sem a muffinnal volt a baj :)

      Törlés
  5. Nekem tetszik, így Barbisan is. Ádámhoz én is beálltam volna. :))))

    VálaszTörlés
  6. Én biztos ettem volna belőle, el se tudom hinni, hogy a muffint sem kóstolta meg, mert nagyon jól néz ki (még ha rózsaszín is).:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, most rákérdeztem, és Ádám szerint tényleg meg sem kóstolta :(

      Törlés
  7. Nagyon szép és finom lehetett! Végül semmit nem evett a kis vendégetek? Szerintem a sütemény színe nem hiszem hogy zavarta volna, lehet ilyen szégyenlős! Kellemetlen lehetett Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Évi, szó szerint, semmit!!! Totál gasztrobloger kudarc! igen, valóban szégyenlős volt, na de ennyire?

      Törlés
  8. Tényleg szuper a színe, nagyon csajos:) Sajnos vannak ilyen gyerekek, akik alig esznek, válogatnak, nagyon kiborító tud lenni. De ne vedd ezt magadra, vagy csak egyszerűen rossz evő, vagy otthon nem főznek:) Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy! Például az én Ádámom is borzasztó válogatós, az tény.
      Köszi, viszont :)

      Törlés
  9. Hát, az én gyerekeim is csodabogaraknak számítanak. Legújabb heppjük szerint nem szeretik a párolt zöldségeket. Nyersen viszont még azt is megennék, amit nem szokás (pl. krumplit). Ma pl. a kaprot és az édeskömény leveleit gyúrták magukba. A szomszéd kislány meg csak nézte őket, mint a negyedik fogást. Igaz, tegnap ugyanez a szomszéd kislány cukorért rohant, amikor kivittem nekik egy tálka epret, miközben az enyéim vígan csemegézték a finom, érett kerti gyümölcsöt ... urambocsá' ... magában.

    A fiad a kisfiú családjánál volt elszállásolva amikor ott volt? Vagy valaki másnál? Mert akkor megmondhatja, hogy akkor mit evett, mivel kínálták, és abból sok mindenre választ kaphatsz.
    A muffin meg csodás, biztos ugyanolyan finom is volt.
    Érdekes az a kólarecept, azt hiszem, ki fogom próbálni.:)

    VálaszTörlés
  10. Nekem nagyon tetszik!! Szép a színe, és szerintem sajnálhatja aki nem evett belőle! Ezen sose bánkódj! :)))

    VálaszTörlés