Elég rég nem jelentkeztem, túlságosan leköt sok minden más, pl. a munka, itthon már alig marad energiám bármire is. Azért persze rendszeresen főzök, sütök, csak éppen a blogolástól is elment a kedvem... Szerencsére, történt velem egy csodálatos dolog, ami újból lendületbe hozott. Hogy mi az, azt most nem árulom el, ez megérdemel egy külön posztolást, amit hamarosan megejtek !
Addig is hoztam egy finom pácolt, pulykacombot, egy különleges és finom körettel.
Hozzávalók:
- 2 db. pulyka alsócomb
- 4 cikk fokhagyma
- 1 dl. olívaolaj
- só, bors
- 2-3 babérlevél
- 2 nagy fej hagyma
- 1 golden alma
- 3 sárgarépa
- 2 dl. száraz vörösbor
- 2 ek. méz.
- fél kg. sütőtök
- 1 kg. krumpli
- 1-2 dl tej
- 2ek. vaj.
Körethez; a krumplit is, a tököt is megpucoltam, felkockáztam, külön főztem meg őket enyhe sós vízben, ugyanis a tök hamarabb megfő. Leszűrtem mindkettőt, összeborítottam, egy kevés krumpli főzőlevével és a tejjel összetörtem, sóztam, habosra kevertem a hozzáadott vajjal.
Jó étvágyat!
Valahogy én is úgy vagyok , mint te, de ez a pulykacomb nagyon guszta, olyan szép színes:)
VálaszTörlésKöszönöm! biztosan ez a szomorkás idő teszi...
TörlésMárti, nagyon finomat főztél, akár az ünnepi asztalon is méltó helye lenne! :)
VálaszTörlésSzerintem is,köszi :)
TörlésNagyon guszta a képen! A hétvégén nálam is pulyka volt, csak én levest készítettem belőle. :)
VálaszTörlésLevesben sem rossz!
TörlésMárti, örülök, hogy jól vagy!! Gyönyörű színes ez az étel! :)
VálaszTörlésPersze, csak a blogolástól ment el átmenetileg a kedvem! azért köszönöm :)
TörlésNagyon klaszz lett, rég nem ettem pulykacombot, ezzel a körettel pedig telitalálat:) Örülök, hogy itt vagy újra és remélem többször lesz időd jönni.
VálaszTörlésHát, én is nagyon remélem!
TörlésKöszönöm,majd megnézem!
VálaszTörlésÉn is dzoktam készíteni sütőtökös krumplipürét, azt hiszem Alíz blogjáról vettem az ötlete, nekem nagyon bejött :) Gyönyörű, npasütötte fotók, ünnepi kinézetű étel! Hiányoltalak!
VálaszTörlésKöszi!
Törlésén meg azt hittem én találtam ki :(
sokat melózom...