2013. augusztus 21., szerda

Halászlé



Ha nyár, akkor vízpart és pecázás, (már aki kedveli ezt a fajta sportot) és az ilyenkor elengedhetetlen halászlé.

Hozzávalók:
  • 1,50 kg. ponty
  • 2 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 száraz csípős paprika
  • só, pirospaprika.
 A pontyot megtisztítottam, darabokra vágtam és besóztam. A fejét, gerincét, farkát, a felszeletelt hagymával feltettem főni. Amikor a víz elkezdett forrni, hozzáadtam a pirospaprikát, és 1 óra hosszát főztem. 
Utána, ezt a levet rászűrtem a besózott halszeletekre, hozzáadtam a paradicsomot és a kétféle paprikát, ezekkel együtt, 20 perc alatt készre főztem. 

4 megjegyzés:

  1. Kétszer ettem életemben halászlét, de imádom:) Nálad is szívesen vendégeskedtem volna:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, viszont osztozhattunk volna rajta,mert a fiúk nem rajonganak érte!

      Törlés
  2. Imádom a halászlét, és már nagyon régen készitettem. Csodás lett a tiéd...a tálalás is fantasztikus!

    VálaszTörlés