Praktikus desszert, a legegyszerűbb olasz édesség, hamar összedobható, és nagyon finom a benne lévő tejszíntől, főleg, ha valami finom öntettel tálaljuk!
Panna cottához:
- 5 dl. tejszín
- 6 lapzselatin (10 g.)
- 10 dkg. cukor
- 1 vaníliarúd.
- 30 dkg. málna
- 2 ek.porcukor
- 2 ek. rózsavíz.
Az öntet roppant egyszerű, a málnát villával összepasszíroztam, elkevertem benne a cukrot és a rózsavizet. Tálkákra adagoltam a szószból, a megdermedt panna cottát ráborítottam, a tetejére is tettem még a málnás öntetből, így kínáltam. Ha nincs díszes formánk, pohárba is elkészíthető, az öntetet csak kanalazzuk a tetejére.
Nagyon mutatós és ezzel az öntettel igazán finom is lehet! :)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom! Rákattantam nagyon a rózsavízre, sőt, még az arcomra is ezt használom.
TörlésOlyan szép:) Én még sosem készítettem:)
VálaszTörlésKöszi! Ó,pedig roppant finom és egyszerű,érdemes kipróbálni.
TörlésGyönyörü formája van a panna cottádnak, és a málnás öntés fantasztikus...mennyei finom lehet is!
VálaszTörlésIgen, az volt, bár a forma levétele után, kicsit dőlt el :)
Törlés