2013. július 22., hétfő

Májas tekercs

Kerti partira vagyok hivatalos Hankkához, gondoltam, ezt az egyszerű és nagyszerű  finomságot viszem! Igaz, hogy a máj kényes a nyári melegben, de mivel a benne lévő máj, főzve és sütve is van, könnyű tálalni, és annak reményében, hogy hamar el is fogy majd, ezt viszem. Ja, és aki még benevezne erre az eseményre ITT még megteheti :)

Hozzávalók:
  • 10 szelet tósztkenyér
  • 15 dkg. májpástétom (akinek nincs házi, készítheti kenőmájassal, igaz, az nem lesz ilyen finom)
  • 1 kemény tojás
  • 11 szál zöldhagyma
  • néhány szál petrezselyem
  • só,bors, olaj a sütéshez.
A tojást keményre főztem, megpucoltam, és apróra vágtam. Elkevertem a májpástétommal, picit sóztam, borsóztam, a felaprított petrezselyemmel és zöldhagymával ízesítettem.
A kenyérszeletek héját levágtam, majd sodrófával kinyújtottam, rákentem a májas keveréket... 

vigyázva, hogy a széleire ne kerüljön,ugyanis a forró olajban a tojás robban, nem vicc!  Egyenként feltekertem őket, hústűvel megtűztem. Forró olajba pirosra sütöttem minden oldalát. Tanúsíthatóm, nagyon finom lett, ízletes, ropogós, igazi parti falat, különben, leteszteltem a fiúkon is :)


4 megjegyzés:

  1. Ó de nyelek nagyokat! Nem is lenne butaság egy ilyen össznépi parti ,én már annyi finomságot láttam akik jönnek a partira! Degeszre kóstolgatnánk magunkat aztán mehetnénk fogócskázni egy kis mozgásként! Nagyon finom lehet ez a tekercsed is, biztos vevő lennék rá kóstolásnál! Számithatsz rám én pedig majd adok neked a pizzás falatkámból jó?:)

    VálaszTörlés
  2. Mennyire ötletesek ezek a tekercsek, nagyon tetszik! :) Egyszerű, mégis különleges, és valóban finom lehet! :) Viszem is receptet és jegyzem a linket, köszönöm, hogy játszol velem! :)

    VálaszTörlés