Rég ettem ilyen finom pitét! A Nővérem, ellát mindig Németországból, jobbnál-jobb receptes újságokkal, amiket aztán, szorgalmasan még le is fordít nekem, mert a német nyelv tanulása kimaradt az életemből!
Ez a remek recept is így került hozzám, kisebb módosítással, ugyanis az eredeti receptben, készen vásárolt vajas tészta szerepelt. A kecskesajtot, kifejezetten ajánlóm hozzá, (vagy, válasszunk hozzá valami más karakteresebb ízű sajtot) ugyanis a karamelles zöldhagymát remekül kiegészíti.
Tészta hozzávalói:
- 20 dkg. liszt
- 12,5 dkg. vaj
- 1 dl. hideg víz
- 1 tk. só
- csipetnyi cukor.
- 2 csokor újhagyma
- 1 dl. tejföl
- 10 dkg. kecskesajt
- diónyi vaj
- 2 ek. cukor
- őrölt fehérbors
- csipetnyi só.
A tésztából, lisztezett deszkán téglalapot nyújtottam, tepsire terítettem (előtte kikenjük, nekem van szilikonos lapom, így erre nem volt szükség) megkentem a tejföllel, ráreszeltem a kecskesajtot, elrendeztem rajta a zöldhagymákat, megborsóztam, és előmelegített 200 fokos sütőben, 25-30 percig sütöttem. Langyosan szervíroztam. Remek kiegészítője egy tartalmas levesnek, mi pl. karalábéleves után ettük!
Látványnak is nagyon szép de gondolom nagyon finom volt! Nagyon szép a rózsád is!
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon finom! és a rózsa,örülök,hogy észrevetted,most nyílt ki újra,a Páromtól kaptam:)
TörlésNagyon tetszik, igazi ínyenc pite, karamellizált újhagyma, kecskesajt, együtt isteni lehet. Akkor gondolom a nővéred is szeret főzőcskézni, megosztjátok a finom recepteket:)
VálaszTörlésÓ,igen, nagyon ügyes háziasszony,nálunk, örök téma a főzés! 1 éve költözött Németországba, most vezet be az ottani konyhába :)
TörlésJajj Márti, ez nagyon tetszik:) Szeretném:)
VálaszTörlésHamar elkészül,és ha csak magadnak készíted is elfogy, mert nem egy nagy adag!
TörlésÓh, ezt nagyon szeretném;mondjuk vacsorára!:))
VálaszTörlésArra is megteszi :)gyorsan elkészül!
TörlésHozz még ilyen recepteket! Nagyon jól néz ki, s milyen finom lehet!
VálaszTörlésIgyekszem :)
TörlésDe finom!!
VálaszTörlésKöszi :)
Törlés