2012. november 3., szombat

Brokkolis, kesudiós marhacsíkok


A hetünk, lassan, és csendben, nagyon nagy csendben telt, ugyanis, az én drága fiam, elutazott Németországba a Tesómékhoz. Ma este érkeznek vissza az unokahúgommal, már tűkön ülök! A két kedvencével várom,  lasagnet és csörögét sütöttem. 
Ezt a finomságot, meg mi ettük a héten. 

És mielőtt bárki megjegyzést tenne, ez valóban marha bélszínből van! Ezért is fantasztikus a magyar nyelv, mert számtalan formában használjuk és variáljuk szavainkat, ez alól nem kivétel a gasztronómia sem, mert szokott az úgy lenni, hogy bár tudjuk, hogy nem a csirke csontos részén terem az osztriga, vagy például, nem a barátok fülét vágjuk le és ezt főzzük meg, fene tudja miért, de mi így is nevezzük őket. Írom ezt azért, mert kikívánkozik belőlem! Biztos már más blogot szerkesztő is megjárta, hogy a semmiből előkerül valaki, hagy egy csípős megjegyzést, azzal eltűnik. Nem is lenne ezzel semmi gond, bírom én a kritikát, de csak abban az esetben ha jogos. Nem vagyok egy tanult szakács, és blogot sem villogásból vezetek, akinek nem tetszik, ne olvasson!
 Na, és most, hogy már kiírtam magamból, íme a recept :)

Hozzávalók:
  • 40 dkg. vékony csíkokra vágott bélszínszelet
  • 5 dkg. kesudió
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1  zellerszár
  • 150 ml. marhahúsleves
  • só, bors.
A felhevített olajban megpirítottam a kesudiót, majd félre raktam. A hús csíkokat erősen megborsóztam, meghintettem ötfűszerkeverékkel, majd magas hőfokon aranybarnára pirítottam, ugyan abban a serpenyőben, összekevertem a kesudióval. Külön pirítottam 1-2 percig , a rózsáira szedett brokkolit, és a felaprított zellerszárat,  húslevessel felöntöttem, lefedve puhára főztem. Amikor megpuhult, összekevertem a diós hússal, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, összemelegítettem és már tálaltam is! Isteni finom és roppant gyors!

Tipp: Nekem a húslevesből, mindig megmarad 1 vagy fél tányérral, amit lefagyasztok, és ilyenkor felhasználhatok



Good Food magazin, 2012.1 szám.

10 megjegyzés:

  1. Istenien hangzik, nagyon finomat ettetek! :)

    VálaszTörlés
  2. :-)))
    Írd csak ki magadból Márti! Ne emésztődjél az ilyen dolgokon, ez azt jelenti, hogy egyre többen olvassák a blogodat!
    De jó, hogy hazaérkezett a fiad, ugye milyen üres tud lenni nélkülük a ház?!Na ez a baj velem, mármint hogy én is inkább a lasagnet-et választanám (na meg a csörögét:-))), ehelyett az amúgy isteninek kinéző és abszolút egészséges brokkolis bélszín helyett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hála Istennek,Ádám azóta szerencsésen megérkezett!
      a menü, telitalálat volt :)

      Törlés
  3. Mártikám, finomat főztél és ez a lényeg. A többivel pedig ne törődj! Örülj, hogy újra együtt a kis család! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze,igazad van, de, ilyen esetben sokat segít ha kiadom magamból!

      Törlés
  4. A "valakivel" ne foglalkozz, nagyon finom amit főztél!:)) A lasagne és a csöröge jó választás!:))

    VálaszTörlés
  5. A további ötletekhez jól jöhet még, ha nincs meg: A magyar úri család konyhája c. benne hagyomány, család együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet, nincs meg,de utána nézek!

      Törlés