2011. május 25., szerda

Erdélyi almaleves


Azért Erdélyi, mert; 1. mi a gyümölcs levest is  melegen esszük, 2. csomborral készül, amitől egyedi íze van. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:
  • 1 kg. alma
  • 1/2 citrom
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • fahéj, szegfűszeg
  • cukor, só, csombor.
A meghámozott almákat felszeletelem, annyi sós vízben, hogy egy ujjnyira ellepje, fahéjjal, szegfűszeggel, egy szál csomborral,  fedő alatt megpárolom. Amikor megfőtt, a tojássárgáját összekeverem a tejföllel, a leveshez öntöm, pár percig még főzöm, citromlével, cukorral még ízesítem, melegen tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése