Azóta sok minden történt velem, hála Istennek, túl vagyok egy csúnya betegségen, és már a rossz hangulatom is a múlté, igyekszem sűrűbben jelentkezni, már amennyire persze az időm engedi.
Mindjárt egy otthon oly sokak által ismert és kedvelt süteménnyel jelentkezem, amit én annyira nem kedvelek, de a fiúk nagyon! Második kísérlet, ez sokkal könnyebb és gyorsabb, mint amit már egyszer kipróbáltam, ezért kezdők is nyugodtan ezzel a módszerrel megkísérelhetik!
Tésztához:
- 25 dkg.liszt
- 1 cs. szárított élesztő
- 2 tojás
- 30 ml. olaj
- 1,5 dl. tej
- 1 ek. cukor
- csipetnyi só.
- 4 dl.víz
- 20dkg.cukor
- 1 rum aroma.
A tésztához a lisztet tálba szitáltam, mélyedést csináltam a közepébe, ide öntöttem a tejbe feloldott cukrot és élesztőt,( nem kell külön felfuttatni!) a tojásokat,legvégül a sót. Hólyagosra kevertem, a tálat szorosan lefedtem egy folpackkal, meleg helyen 30 percet hagytam kelni. Ez idő alatt, elkészítettem a szirupot. A vízet a cukorral feltettem főni, amikor már gyöngyözve elkezdett forrni, lehúztam a tűzről, hozzáadtam a rum aromát.
A megkelt tésztát, kanál segítségével, margarinnal kikent kosárkákba, háromnegyedig töltöttem, és még hagytam 15 percig kelni.
Erre a célra árulnak nagyobb kosárkákat, nekem a kisebb fajta van, ebből a masszából 12 db. lett, viszont hamarabb sülnek meg. Akinek nincs ilyen formája sem, nyugodtan kisütheti muffin formában is.
A már megkelt tésztát,előmelegített sütőben,180 fokon, 25 percig sütöttem. Kivéve a formából, hagytam langyosra hűlni, megfordítva, kalapot vágtam az aljából, és a szirupban megúsztattam őket.
A tejszínhez hozzáadtam a vaníliás cukrot, kemény habbá vertem, majd nyomózsákkal a kalapok alatt megtöltöttem a sütiket. 2-3 órát, de a legjobb ha másnapig állni hagyjuk, így még jobban átjárják az ízek.
Remélem elkészítitek, várom a beszámolót!
Már sokat voltál eszembe hogy merre vagy? A süteményed nagyon guszta és igen finom lehet, látom még a kalapra díszt is tettél:-))
VálaszTörlésIgen,hogy egy kicsit feldobja,tettem rá meggyet :)
TörlésEzt a sütit először én is félve készítettem el (nemrég :), de a visszajelzések alapján még többször fog kelleni. Szerintem nagyon puha, omlós,és jól variálható. Szépek a képeid róla :)
VálaszTörlésMár kísérleteztem, eddig ez a legjobb!
TörlésMárti, remélem most akkor már minden rendben nálad:) Csodaszépek ezek a sütik, én eddig csak cukrászdában ettem, ki kell próbálnom:)
VálaszTörlésMost már igen,köszi :) feltétlenül, ha szereted-szeretitek, roppant egyszerű!
TörlésDe szépek! Én régen szerettem a cukrászdait. Házit még nem ettem, hát itt az ideje:-)
VálaszTörlésIgen,otthon nagy sláger volt :)
TörlésNagyon-nagyon guszta, szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésKöszi :)
Törlés