Ha már unod a rántott húst, és a keleti ízek sem állnak távol tőled, merj változtatni, nem fogsz csalódni!
Habár nálunk, első számú favorit a rántott hús, ezt sem vetette meg a banda, igazi különlegesség. Hogy még egzotikusabb legyen, ezzel a rizzsel tálaltam. Még régen ettem egy barátnőmnél, akkor nagyon ízlett, és bár sokszor volt eszembe, soha sem készítettem el, mostanáig.
Hozzávalók a húshoz:
- 6 db. karaj
- 1tk. szecsuani bors
- 2 ek. tengeri só
- 1/2 tk. ötfűszer-keverék
- 2 ek. kukoricakeményítő
- olaj a sütéshez.
- 2 1/2 ek. szójaszósz
- 2 ek. nádcukor
- 2 ek. sherry
- frissen őrölt bors.
- 2 dl. rizs
- 1 nagy marék pirított sós mogyoró
- 1 nagy marék arany mazsola.
- 1 ek.olaj, só.
A sót és a szecsuani borsszemeket száraz serpenyőben megpirítottam, majd mozsárban összetörtem, összekevertem az ötfűszerkeverékkel, a hússzeleteket befűszereztem, ami megmaradt, hozzákevertem a páchoz. A hússzeleteket egyenként megmártottam a pácban, majd egy mélyebb tányérba terítettem, és leöntöttem vele. Legalább 3 órát kell álljon benne, de akár egy éjszakára is hagyható. Lecsöpögtettem a felesleget, majd a szeleteket bedörzsöltem a kukoricakeményítővel. Egy wokot félig megtöltöttem olajjal, jól felforrósítottam, kis adagokban sütöttem ropogós, arany barnára a húsokat benne. Még melegen, a rizzsel tálaltam. Én még céklát is ettem hozzá, savanyúság nélkül nem tudom megenni a húsokat!
Nagyon különleges ételt készítettél, tetszik nekem, szeretem az ilyeneket:) Nálunk mondjuk nem unják a rántott húst, mert alig készítek, így nem tudnak ráunni:)
VálaszTörlésNálunk sem unják,csak néha én :)
TörlésTetszik ezzel a fűszerezéssel, nagyon fincsi lehet! :) Gondolom, csirkemellből is működik, azt jobban szeretjük rántva. :)
VálaszTörlésSzerintem azzal is működne, kísérletezz!
TörlésNagyon jól néz ki! Bár azt nem tudom elképzelni, hogy a rántott húst megunják, de abban biztos vagyok, ezt is szeretné mindenki.
VálaszTörlésEngem is a különlegessége fogott meg!
Törlés