2010. augusztus 29., vasárnap

Sajtos zamatos sertés szelet

A családom kedvence, sőt, akik voltak már nálunk vendégségbe, egyszer már biztos kóstolták is. Hamar , sőt, előre is elkészíthető, amikor megérkeznek a vendégek, csak betoljuk a sütőben és nincs is vele több gondunk. A hús, tetszés szerint lehet, sertés karaj, csirke mell , de szerintem,  tarjával a legfinomabb!

  • fejenként 2 szelet hús 
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 l tejföl
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg. reszel sajt
  • só, bors.
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsózom, egy tepsit amiben szorosan elférnek,vékonyan kikenek olajjal, kirakom a hússal, elosztom rajtuk a vékonyra szeletelt hagyma karikákat.(ez el is maradhat, de finom íze lesz tőle) A tejfölt enyhén megsózom, elkeverem benne az egész tojást, és rákanalazom a húsra úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Erre kerül a reszelt sajt, valahogy így...






majd 200 fokon szép pirosra sütöm, körülbelül 30-35 percig. Nem kell lefedni! Az alja finoman megsül, a tetején zamatos marad.
 Krumplipürével, bármilyen savanyúval kínálhatjuk, én sült paprika salátát csináltam hozzá.

1 megjegyzés: