Egy régebbi újságban találta a receptet, a fiam imádja a mákos dolgokat!
- 2,5 dl tej
- 15 dkg őrölt mák
- 1 citrom reszelt héja
- fél mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 tojássárgája
- 10 dkg méz
- 3 dl tejszín
Öntethez:
- 30 dkg magozott félbevágott szilva
- 4 evőkanál cukor (de lehet több is ha savanyúbb a szilva)
- 2 evő kanál balzsamecet.
A tejet felforraltam, és a mákot beleszórtam. A citrom reszelt héjával, meg a fahéjjal ízesítettem, állandóan kevergetve 1 perc alatt sűrűre főztem. A tűzről lehúzva, a tojások sárgáját is hozzákevertem, majd hűlni hagytam. A tejszínt kemény habbá vertem, közben a mézet belecsurgattam, a már kihűlt mákkal lazán összevegyítettem, majd kiöblített szögletes formába simítottam, és a mélyhűtőbe kifagyasztottam,(4 óra alatt ).
Közbe az öntetet is elkészítettem.A gyümölcsöt a cukorral rövid ideig főztem,(1-2 percig) amíg mártás sűrűségű lett, ekkor hozzáadtam a balzsamecetet és lehúztam a tűzről.
A formát egy pillanatra forró vízbe állítottam, így könnyen szeletelhető lett a parfé, forró szilvaöntettel kínáltam.
Az én fiam is szereti! Ki fogom próbálni, köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÉn köszi a látogatást!
VálaszTörlés