A családom kedvence, sőt, akik voltak már nálunk vendégségbe, egyszer már biztos kóstolták is. Hamar , sőt, előre is elkészíthető, amikor megérkeznek a vendégek, csak betoljuk a sütőben és nincs is vele több gondunk. A hús, tetszés szerint lehet, sertés karaj, csirke mell , de szerintem, tarjával a legfinomabb!
- fejenként 2 szelet hús
- 1 fej hagyma
- 1/2 l tejföl
- 1 egész tojás
- 20 dkg. reszel sajt
- só, bors.
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsózom, egy tepsit amiben szorosan elférnek,vékonyan kikenek olajjal, kirakom a hússal, elosztom rajtuk a vékonyra szeletelt hagyma karikákat.(ez el is maradhat, de finom íze lesz tőle) A tejfölt enyhén megsózom, elkeverem benne az egész tojást, és rákanalazom a húsra úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Erre kerül a reszelt sajt, valahogy így...
majd 200 fokon szép pirosra sütöm, körülbelül 30-35 percig. Nem kell lefedni! Az alja finoman megsül, a tetején zamatos marad.
Krumplipürével, bármilyen savanyúval kínálhatjuk, én sült paprika salátát csináltam hozzá.
vendégségbeN
VálaszTörlés