2014. február 17., hétfő

Céklás, kakukkfűves, fetás hasábok

 Roppant egyszerű és ízletes fogás, reggelire, uzsonnára, vendégvárásra, bármire!

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles vajas tészta
  • 4 kisebb főtt cékla
  • 5 dkg. vaj
  • 10 dkg. feta
  • pár ág friss kakukkfű.
A felolvasztott tésztát, lisztezett deszkán kinyújtottam, de, előtte a felületét alaposan megsóztam. Hasábokra vágtam, tetszés szerint lehet kockára is. Lekentem olvasztott vajjal, megszórtam a fetával, kiraktam a felkarikázott céklával, kakukkfűvel megszórva, előmelegített 190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt kisütöttem.
Holnap reggelire sütöttem, félek, hogy már nem marad belőle! 



10 megjegyzés:

  1. A cékla újabb arca:-) Igazán jól néz ki, s egész egyszerű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretjük,éppen salátának főztem,amikor kiagyaltam,és milyen jó ötlet volt!

      Törlés
  2. Nagyon guszta! Céklának milyen az íze sütve? Gondolom hasonló a főtthöz, azt nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még édesebb lesz! Apukám sütőben sütötte héjastól a salátának is,így benne maradt a vitamin és az íze. Egyébként ez is előfőzött volt.

      Törlés
  3. Milyen jó is a leveles tészta, rengeteg féle-képpen fel lehet használni. Finom lehet céklával is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,ezért is szeretem,mert bármivel variálható.

      Törlés
  4. Milyen mutatós és szép színe van, én nagyon szeretném! Ki kéne próbálnom... :)

    VálaszTörlés