2012. július 9., hétfő

Rózsafagyi


Keresztanyáméknál, gyönyörű rózsák nyílnak, a tövek, még a Nagyszüleim kertjéből vannak.  Több féle, és némelyiknek olyan az illata, mint a békebeli Bulgár rózsaolajnak.  Gerdi -nél láttam, és jutott eszembe, így az ő receptje alapján, rózsaüdítőt készítettem, az általa megadottnak, a  fele mennyiségéből, aztán,  meg ez a fagyi pattant ki a fejemből. Isteni finom, és kezdőknek is ajánlom!

Hozzávalók:
  • 1/2 liter tejszín
  • 15 dkg. porcukor
  • 1 dl. rózsaszörp.
A tejszínt felvertem, apránként hozzáadva a cukrot, de nem teljesen keményre,  inkább kissé krémesebbre, hozzácsorgattam a rózsaszörpöt, összekevertem, zárható dobozba kanalaztam, majd a hűtőbe állt, 4-5 órát, kandírozott rózsaszirommal  díszítettem. 
Köszi a receptet Gerdi! :)



Bár a piros dominál, balra vannak az illatosak is!


Kár, hogy nem érezhető a csodás  illata...

8 megjegyzés:

  1. Márti, nagyon szívesen! Te már tovább is hasznosítottad:-)
    Kíváncsi voltam a rózsafagyira, kár, hogy kifogytunk a rózsából. De amint lesz, teszek egy próbát, mert nagyon kedvelem a rózsa ízét. A kandírozott szirom is szuper ötlet, a rózsák meg gyönyörűek.

    VálaszTörlés
  2. De csodás, a látvány is, az íze is szuper lehet:) Kár, hogy nincs itt rózsám, de majd szerzek, ezt a fagyit feltétlen ki kell próbálnom.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom aromás lehet ettől a rózsától! Csodásak a rózsák!

    VálaszTörlés
  4. Micsoda rózsák, eláll a lélegzetem, úgy szeretnék én is! A fagyi pedig nagyon különlegesnek tűnik, egy elegáns étteremben lenne a helye, meg az én számban! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Ha még éreznéd az illatát.. már lekéstél róla :D

      Törlés