Keresztanyáméknál, gyönyörű rózsák nyílnak, a tövek, még a Nagyszüleim kertjéből vannak. Több féle, és némelyiknek olyan az illata, mint a békebeli Bulgár rózsaolajnak. Gerdi -nél láttam, és jutott eszembe, így az ő receptje alapján, rózsaüdítőt készítettem, az általa megadottnak, a fele mennyiségéből, aztán, meg ez a fagyi pattant ki a fejemből. Isteni finom, és kezdőknek is ajánlom!
Hozzávalók:
- 1/2 liter tejszín
- 15 dkg. porcukor
- 1 dl. rózsaszörp.
A tejszínt felvertem, apránként hozzáadva a cukrot, de nem teljesen keményre, inkább kissé krémesebbre, hozzácsorgattam a rózsaszörpöt, összekevertem, zárható dobozba kanalaztam, majd a hűtőbe állt, 4-5 órát, kandírozott rózsaszirommal díszítettem.
Köszi a receptet Gerdi! :)
Köszi a receptet Gerdi! :)
Bár a piros dominál, balra vannak az illatosak is! |
Kár, hogy nem érezhető a csodás illata... |
Márti, nagyon szívesen! Te már tovább is hasznosítottad:-)
VálaszTörlésKíváncsi voltam a rózsafagyira, kár, hogy kifogytunk a rózsából. De amint lesz, teszek egy próbát, mert nagyon kedvelem a rózsa ízét. A kandírozott szirom is szuper ötlet, a rózsák meg gyönyörűek.
Köszi :D Igen én is. Érdemes kipróbálni!
TörlésDe csodás, a látvány is, az íze is szuper lehet:) Kár, hogy nincs itt rózsám, de majd szerzek, ezt a fagyit feltétlen ki kell próbálnom.
VálaszTörlésKöszönöm :) Igen, csak ajánlani tudom!
TörlésNagyon finom aromás lehet ettől a rózsától! Csodásak a rózsák!
VálaszTörlésNem győzöm csodálni őket! Finom,aromás.
TörlésMicsoda rózsák, eláll a lélegzetem, úgy szeretnék én is! A fagyi pedig nagyon különlegesnek tűnik, egy elegáns étteremben lenne a helye, meg az én számban! :))
VálaszTörlésKöszi!
TörlésHa még éreznéd az illatát.. már lekéstél róla :D