Roppant egyszerű és ízletes fogás, reggelire, uzsonnára, vendégvárásra, bármire! Hozzávalók:
1 csomag leveles vajas tészta
só
4 kisebb főtt cékla
5 dkg. vaj
10 dkg. feta
pár ág friss kakukkfű.
A felolvasztott tésztát, lisztezett deszkán kinyújtottam, de, előtte a felületét alaposan megsóztam. Hasábokra vágtam, tetszés szerint lehet kockára is. Lekentem olvasztott vajjal, megszórtam a fetával, kiraktam a felkarikázott céklával, kakukkfűvel megszórva, előmelegített 190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt kisütöttem. Holnap reggelire sütöttem, félek, hogy már nem marad belőle!
De guszta :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésA cékla újabb arca:-) Igazán jól néz ki, s egész egyszerű!
VálaszTörlésNagyon szeretjük,éppen salátának főztem,amikor kiagyaltam,és milyen jó ötlet volt!
TörlésNagyon guszta! Céklának milyen az íze sütve? Gondolom hasonló a főtthöz, azt nagyon szeretem!
VálaszTörlésMég édesebb lesz! Apukám sütőben sütötte héjastól a salátának is,így benne maradt a vitamin és az íze. Egyébként ez is előfőzött volt.
TörlésMilyen jó is a leveles tészta, rengeteg féle-képpen fel lehet használni. Finom lehet céklával is. :)
VálaszTörlésIgen,ezért is szeretem,mert bármivel variálható.
TörlésMilyen mutatós és szép színe van, én nagyon szeretném! Ki kéne próbálnom... :)
VálaszTörlésÉs finom is :)
Törlés