A receptet még, Csillától írtam ki, valamikor, köszönet érte, mert azóta másodszor kellett megsüssem, annyira ízlett a családomnak. A fiam szerint, jobb mint az eredeti!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 10 dkg. liszt
- 10 dkg. étkezési keményítő
- 15 dkg. cukor
- reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- 10 dkg. vaj
- 1/2 cs. sütőpor.
A krémhez:
- 250 ml. tej
- 200 ml. tejszín
- 6 dkg. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 dkg. liszt
- reszelt citromhéj
- néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum
- 2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatin, utasítása szerint/ .
Először a krémet készítettem el, ami a hűtőbe dermedt, míg a tészta elkészült.
200 ml tejet felforraltam, összekevertem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez, adtam. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főztem belőle.
Folpackkal letakarva hagytam kihűlni.
Mikor kihűlt, hozzákevertem minden anyagot.
A
lapzselatint 5 percig hideg vízben áztattam, majd óvatosan kicsavarva, a krémbe kevertem. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is
hozzákevertem.
A tésztához, a tojások sárgájával habosra kevertem a cukrot, hozzáadtam a puha vajat,
majd lassan az összes többi hozzávalót. A végén óvatosan belekevertem a
tojások keményre vert habját, először a hab negyedével lazítottam, és amikor már nem volt kemény, a többi habbal óvatosan összeforgattam.
Kivajazott, lisztezett tepsibe, 170 °C-os sütőben kb. 30 percig sütöttem.
A kihűlt tésztát kettévágtam, és megtöltöttem.
1-2 órára, hidegre tettem hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaltam.