2013. március 9., szombat

Bagolyszem


Bébi bagolyszemre sikerültek, legközelebb, egy nagy rúddá formázom, max. 2 részre osztom, nem aprózom el. A savanykás meggyes töltelék fölött,a finom ropogós dióhab, pillanatok alatt elfogyott annyira finom!

Hozzávalók:
  •  35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1-2 ek. tejföl
  • 3 tojássárgája 
  • 1 vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipetnyi só.
 Töltelék: 
  • 1 üveg magozott meggybefőtt 
 A tetejére: 
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált diót.
 A tészta hozzávalóit összedolgoztam, és 3 cipóba osztottam. A tojásfehérjéket a porcukorral, vízgőz fölött kemény habbá vertem, óvatosan hozzávegyítettem a darált diót. 
A cipókat vékonyra kinyújtottam, a szélükre hosszában kimagozott meggyet halmoztam, majd a két oldalát óvatosan középre feltekertem. Kivajazott tepsibe tettem, és a diós krémet a tetejére töltöttem, ahol a tekercs összeért. Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütöttem. Hidegen szeletelhető.



10 megjegyzés:

  1. Legalább egy harapásra eltüntethető :) Jól mutat! Finom!

    VálaszTörlés
  2. Nekem kifejezetten tetszik ez a bébi méret, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem jó ilyen méretben is! Jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és finom lehet a meggyel. Az nem baj hogy apró csak sok legyen!:-)
    Márti nézzél már be hozzám egy játékba szeretnélek meghívni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előbb láttam, mint olvastam az itteni bejegyzésedet! Köszi :)

      Törlés
  5. De aranyos bagolyszemek! Nekem szemüveg néven van hasonló receptem, de még soha nem készítettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom,ismerve már az ízlésedet,biztos Nektek is ízlene :)

      Törlés